DR CHRISPY – VHS REMIXED

Iets meer dan één jaar geleden schreef ik op deze pagina’s een recensie over het debuutalbum “VHS” van een Amerikaan met Australische roots, met name de elektronica- en popmuziek spelende ‘Dr. Chrispy’ uit San Francisco. Zijn echte naam is Dr. Chris Boshuizen en zijn dagdagelijkse bezigheid bestaat vooral uit zijn werk als ruimtevaartingenieur bij de NASA. Daar maakt hij nieuwe ontwerpen voor raketten en satellieten.

Op dat album “VHS” bracht ‘Dr. Chrispy’ vijftien instrumentale tracks die via zijn laptop en met behulp van heel wat synthesizers werden gecreëerd. Onze kritiek in deze recensie ging voornamelijk over het gebrek aan variatie tussen die vijftien tracks, waarvan we enkele nummers echter wel geschikt vonden als soundtrack voor tv-series of films.

Nu brengt hij enkele nummers van deze plaat opnieuw uit op het album “VHS Remixed”. Het zijn de toen al door ons vermelde beste tracks die van een remix werden voorzien door diverse specialisten in dit vakgebied. Het gaat om herbewerkingen door producers als ‘Psybolord’, ‘Always Romantic’ en metalproducer ‘Synthapex’, allen uit Rusland, ‘The Stunt Man’ uit Canada, funk- en hiphopspecialist ‘B Wiley’ uit Engeland en de Amerikanen ‘T-ROM’ uit Californië, Kevin Ochoa uit Long Beach en ‘Manor Sound’ uit San Francisco.

De nummers uit de cd “VHS” van ‘Dr. Chrispy’ die onder handen werden genomen zijn vier heel unieke remixes van eenzelfde track “Be There Soon”, twee van “Follow The Wild Geese” en van “60 Miles Up” en ééntje van de nummers “Sleeping In Tokyo”, “Muromigawa” (zie video) en “Vancouver”. Dat de elektronica overheerst in al deze remixes is wellicht een totaal overbodige informatie. Wij vinden het wel leuk om naar één of twee van deze bewerkingen te luisteren maar elf keer is voor ons net iets teveel van het goede.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Interplanetary Records LLC

video